Rewelacja, ocet jabłkowy może bardzo pomóc w odchudzaniu

Ty też pewnie szukasz nowych, fantastycznych produktów, które ułatwią Twoje wysiłki  podczas odchudzania. Nie musisz już tego robić. Wypróbuj coś, co jest w zasięgu Twojej ręki.

Medycyna ludowa  może zaoferować nam wiele sposobów na zachowanie smukłej sylwetki. Godnym polecenia jest znany w wielu rejonach świata ocet jabłkowy. Lecznicze zastosowanie octu opisywał już Javies w 1958 roku. W latach 90-tych ocet jabłkowy stał się prawdziwym bestsellerem.

Diety odchudzające z użyciem octu znane były już w poprzednich stuleciach

Wiele dam dworu  w ten sposób starało się utrzymać szczupłą sylwetkę. W obecnych czasach wiele młodych  osób próbowało tego sposobu, ale niestety niektóre używały do tego celu octu spirytusowego. Ocet spirytusowy jest bardzo szkodliwy! Natomiast naturalny ocet jabłkowy jest wg Emily Thaker „jednym z najzdrowszych i  najbardziej odżywczych płynów”. Zawiera w sobie bardzo wiele cennych minerałów (potas, wapń, magnez, fosfor, sód, żelazo, miedź, mangan, cynk, a także witaminy (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E) oraz substancje balastowe, aminokwasy i fermenty. Żelazo i witamina C są niezbędne do podtrzymywania procesu spalania tłuszczów w komórkach.  Oczywiście musi to być ocet naturalnie fermentowany, bez żadnych dodatków, konserwantów, cukru, jedynie otrzymywany biologicznymi metodami. Koniecznie w ciemnej butelce, bowiem jest wrażliwy na światło. Powinien być naturalnie mętny.

Spróbuj, to z pewnością nie zaszkodzi

Spożywanie wody z octem  jabłkowym doskonale wzmacnia kuracje odchudzające. Regularne picie tego napoju:

  • hamuje apetyt na słodkie
  • pobudza przemianę materii
  • przyspiesza spalanie tłuszczu
  • poprawia trawienie.

Przeciążone jelita nie są w stanie we właściwy sposób wykorzystać substancji odżywczych z pożywienia, zatrzymują również te niepotrzebne, a nawet szkodliwe pozostałości przemiany materii. Ocet jabłkowy spożywany regularnie reguluje pracę jelit, potrafi zwalczyć szkodliwe bakterie gnilne. Doskonale oczyszcza organizm z toksyn i zastarzałych złogów, ma działanie krwiotwórcze, poprawia przyswajanie minerałów przede wszystkim wapnia, żelaza potasu, odmładza organizm.

Wspomagając odchudzanie możesz spożywać 1 szklankę wody z 1-2 łyżkami octu jabłkowego rano przed posiłkiem.

Ocet jabłkowy to też znakomita przyprawa w kuchni. Można dodawać go do sosów, zup, potraw zbożowych, mięsnych, sałatek, dipów, należy jednak pamiętać, by nie przesadzić z ilością, tak żeby nie zabić smaku potrawy. Na zimę można pokusić się o zamarynowanie warzyw w occie jabłkowym.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>